Média

Cikkek, ajánlások, írások, vélemények

A Magyar Logopédusok Szakmai Szövetsége Egyesület ajánlása

Elolvasom az ajánlást!

Biernaczky Szilárd: Életrevalók

(Forrás folyóirat – 53. évfolyam / 2021. 12. szám)

„Különös könyv látott napvilágot ebben a járványproblémákkal telített év végi borongós télidőben. Horváth Ernő Zoltán soproni kötődésű, jelenleg Budapest és Sopron között ingázó gyógypedagógus egy olyan kísérletre vállalkozott, amelynek mindeddig még tudomásunk szerint nincsen párja a hazai művelődés történetében”

Tovább a teljes cikkre!

Könyvbemutató

(Tévé Cell – 2022. 11. 25.)

„Horváth Ernő Zoltán „Életrevalók”-Híres fogyatékkal élő emberek és alkotásaik című kötetének bemutatójára került sor városunkban. A hézagpótló alkotásként titulált művet november 18-án mutatták be a nagyközönségnek a Berzsenyi Dániel Gimnáziumban.”

Videó megtekintése!

Fehér Bot Napja - LIONS-beszélgetés

(mosonmagyarovar.lions.hu – 2021. 10. 15.)

„Mosonmagyaróváron folytatódott a LIONS-beszélgetések sorozat. Október 15-én, a Fehér Bot Napján rendezte meg programját a Mosonmagyaróvári Lions Club, melyhez egy könyvbemutatót is kötöttek…”

Tovább a teljes cikkre!

Beszélgetés megtekintése

„Hinni kell abban, hogy bárki képes a fejlődésre”

(mindenamikulfold.hu – 2021. 10. 09.)

„Ha pedig tanulási zavarral küzdő, vagy fogyatékossággal élő diákokról van szó, még inkább szükség van olyanokra, akik szívvel-lélekkel végzik hivatásukat. Horváth Ernő Zoltán negyven éve gyógypedagógusként, immár kutató mesterpedagógusként dolgozik. Munkájáról és a tavaly megjelent „Életrevalók” – Híres fogyatékkal élők és alkotásaik című könyvéről beszélgettünk. Paulikovics Réka írása”

Tovább a teljes cikkre!

ÉLETREVALÓK

(Soproni Egyetem – Benedek Elek Pedagógiai Kar – 2021. 04. 28.)

Dr. Závoti Józsefné egyetemi docens, a gyógypedagógia szak szakfelelősének ajánlása: „A kötet kultúrtörténeti visszatekintéssel nevezetes személyiségeket mutat be, akik az emberiség történetében tudásukkal, tehetségükkel a művészeti, a tudományos és a politikai pályán előre vitték a „világot”. Egy különleges tulajdonsággal élve, akadályozottságukat leküzdve példát adtak a kor emberei számára…”

Tovább a teljes cikkre!

„ÉLETREVALÓK”? Híres emberekről gyógypedagógus szemmel és szívvel

(Bárczium, Horváth Angéla – 2021. 03. 21.)

„A világon nem a tudomány, a szeretet művel csodákat.”

A kötet kezdő és záró gondolata sokat elárul arról a bizonyos szemüvegről, amin keresztül a szerző látja a világot. Elfogadó, befogadó világ ez, ami Mindenkié, a többségi társadalom viszont keveset tud róla, hacsak nem kerül egészen közeli kapcsolatba a sokszínűség ezen formájával.

Tovább a teljes cikkre!

Szívvel és szakértelemmel a fogyatékkal élőkről

(Magyar Nemzet– 2020. 12. 23.)

„Csoda szép könyvet hozott a futár. Szépségét mint könyvtárgy ki kell emelnem, bár messze nem ez az egyetlen erénye, sőt. A lényeg, hogy a küldemény délután érkezett, és én még aznap éjjel végig is olvastam Horváth Ernő Zoltán „Életrevalók” című könyvét. Arra, hogy miért nem tudtam azonnal megírni az ajánlót, részben az alcím ad magyarázatot: Híres fogyatékkal élő emberek és alkotásaik.”

Tovább a teljes cikkre!

10 könyv, amellyel örömet szerezhetsz karácsonyra

(Képmás – 2020. 11. 20.)

„A könyvnek egyetlen mondanivalója van, amely vezérfonalként vonul végig a történeteken: a fogyatékosság nem betegség! Rengeteg tehetséges, zseniális ember élt együtt különféle fogyatékosságaival, akiknek a sorsából, életpéldájából erőt meríthetünk! A szerző 21 olyan történelmi híresség vagy kortárs ismert ember életét mutatja be, akik valamilyen fogyatékkal éltek, ennek ellenére sikeresek voltak, maradandó életművet alkottak…”

Tovább a teljes cikkre!

Könyvet írt a soproni edző

(Teniszpálya-katalógus – 2020. 11. 16.)

„A szerző életművének tekinti a kötetet, amelyben Mózestől, Őze Lajoson és Frida Kahlo-n át, egészen Ray Charles-ig olvashat az érdeklődő több mint húsz híres, fogyatékkal élő emberről és alkotásaikról. Nem hétköznapi emberek, nem hétköznapi életútjairól szól a rendkívül olvasmányos könyv. Farkas Ciprián, Sopron polgármestere a bemutatón utalt arra, a kötet is jól sugallja: ha képesek vagyunk legyőzni saját árnyékunkat, szinte bármit elérhetünk!”

Tovább a teljes cikkre!

Hiánypótló alkotás a gyógypedagógus szemével – Könyvbemutató

(Soproni Téma – 2020. 11. 11.)

„– Több mint húsz évvel ezelőtt kezdett érdekelni, hogy kik azok a híres, ismert emberek, akik valamilyen fogyatékkal éltek vagy kortársaink, ezzel együtt maradandót alkottak – kezdte Horváth Ernő Zoltán. – Negyven éve gyógypedagógusként dolgozom, folyamatosan tanulok, olvasok, filmeket nézek ebben a témában. Tudomásom szerint jelenleg nincs olyan könyv, amely hasonló alapossággal, gyógypedagógiai aspektusból vizsgálná ezeknek az embereknek az életútját.”

Tovább a teljes cikkre!

Mennyit ér az ember, ha fogyatékkal él?

(Szemlélek Értékmagazin – 2020. 11. 09.)

„Mikor a kezembe vettem Horváth Ernő Zoltán Életrevalók című kötetét, először a tartalomjegyzékben felsorolt, közismert emberek életéről megtudható érdekességek foglaltak le. Hogy milyen hátránnyal kezdték pályájukat, hogyan dolgozták ezt fel, és hogy mindennek ellenére hogyan vált mégis gyümölcsözővé életük. Egy idő után azonban nem tudtam kívülálló maradni, és pusztán csodálni a fogyatékkal éltek vagy élők sikersztorijait.”

Tovább a teljes cikkre!

Híres fogyatékkal élő emberekről szól Horváth Ernő Zoltán soproni gyógypedagógus könyve

(Sopron Média – 2020. 11. 07.)

„Október közepén került ki a nyomdából Vásáry Tamás, a Nemzet Művésze, Kossuth-díjas zongoraművész, karmester ajánlásával, a keményfedeles, A/4-es, 344 oldalas könyv, amelyben Mózestől, Őze Lajoson és Frida Kahlo-n át, egészen Ray Charles-ig olvashat az érdeklődő több mint húsz híres, fogyatékkal élő emberről és alkotásaikról. A szerző életműve a kiadvány, amihez Szénási Ferenc/Széna készített illusztrációkat.”

Tovább a teljes cikkre!

Fogyatékosok vagy kiválasztottak?

(enyugat.hu – 2020. 10. 05.)

„Amikor a sors valamiből kevesebbet ad, sokszor valami másból viszont sokkal többet. Hogy áldás vagy átok a fogyatékosság, azt sokszor az ezt megélt ember hozzáállása dönti el. No és a környezetéé. Az elfogadás már ezért is rendkívül fontos lehet. A Sopronban jól ismert Horváth Ernő Zoltán egy olyan kötetet állított össze, ami valószínűleg minden olvasóját rádöbbenti arra, a másság bizony lehet kifejezetten érték…”

Tovább a teljes cikkre!

Videófelvételek