Média

Cikkek, írások, vélemények

Fogyatékosok vagy kiválasztottak?

(enyugat.hu – 2020. 10. 05.)

„Amikor a sors valamiből kevesebbet ad, sokszor valami másból viszont sokkal többet. Hogy áldás vagy átok a fogyatékosság, azt sokszor az ezt megélt ember hozzáállása dönti el. No és a környezetéé. Az elfogadás már ezért is rendkívül fontos lehet. A Sopronban jól ismert Horváth Ernő Zoltán egy olyan kötetet állított össze, ami valószínűleg minden olvasóját rádöbbenti arra, a másság bizony lehet kifejezetten érték…”

Tovább a teljes cikkre!

Hiánypótló alkotás a gyógypedagógus szemével – Könyvbemutató

(Soproni Téma – 2020. 11. 11.)

„– Több mint húsz évvel ezelőtt kezdett érdekelni, hogy kik azok a híres, ismert emberek, akik valamilyen fogyatékkal éltek vagy kortársaink, ezzel együtt maradandót alkottak – kezdte Horváth Ernő Zoltán. – Negyven éve gyógypedagógusként dolgozom, folyamatosan tanulok, olvasok, filmeket nézek ebben a témában. Tudomásom szerint jelenleg nincs olyan könyv, amely hasonló alapossággal, gyógypedagógiai aspektusból vizsgálná ezeknek az embereknek az életútját.”

Tovább a teljes cikkre!

Híres fogyatékkal élő emberekről szól Horváth Ernő Zoltán soproni gyógypedagógus könyve

(Sopron Média – 2020. 11. 07.)

„Október közepén került ki a nyomdából Vásáry Tamás, a Nemzet Művésze, Kossuth-díjas zongoraművész, karmester ajánlásával, a keményfedeles, A/4-es, 344 oldalas könyv, amelyben Mózestől, Őze Lajoson és Frida Kahlo-n át, egészen Ray Charles-ig olvashat az érdeklődő több mint húsz híres, fogyatékkal élő emberről és alkotásaikról. A szerző életműve a kiadvány, amihez Szénási Ferenc/Széna készített illusztrációkat.”

Tovább a teljes cikkre!

10 könyv, amellyel örömet szerezhetsz karácsonyra

(Képmás – 2020. 11. 20.)

„A könyvnek egyetlen mondanivalója van, amely vezérfonalként vonul végig a történeteken: a fogyatékosság nem betegség! Rengeteg tehetséges, zseniális ember élt együtt különféle fogyatékosságaival, akiknek a sorsából, életpéldájából erőt meríthetünk! A szerző 21 olyan történelmi híresség vagy kortárs ismert ember életét mutatja be, akik valamilyen fogyatékkal éltek, ennek ellenére sikeresek voltak, maradandó életművet alkottak…”

Tovább a teljes cikkre!

Mennyit ér az ember, ha fogyatékkal él?

(Szemlélek Értékmagazin – 2020. 11. 09.)

„Mikor a kezembe vettem Horváth Ernő Zoltán Életrevalók című kötetét, először a tartalomjegyzékben felsorolt, közismert emberek életéről megtudható érdekességek foglaltak le. Hogy milyen hátránnyal kezdték pályájukat, hogyan dolgozták ezt fel, és hogy mindennek ellenére hogyan vált mégis gyümölcsözővé életük. Egy idő után azonban nem tudtam kívülálló maradni, és pusztán csodálni a fogyatékkal éltek vagy élők sikersztorijait.”

Tovább a teljes cikkre!

Szívvel és szakértelemmel a fogyatékkal élőkről

(Magyar Nemzet– 2020. 12. 23.)

„Csoda szép könyvet hozott a futár. Szépségét mint könyvtárgy ki kell emelnem, bár messze nem ez az egyetlen erénye, sőt. A lényeg, hogy a küldemény délután érkezett, és én még aznap éjjel végig is olvastam Horváth Ernő Zoltán „Életrevalók” című könyvét. Arra, hogy miért nem tudtam azonnal megírni az ajánlót, részben az alcím ad magyarázatot: Híres fogyatékkal élő emberek és alkotásaik.”

Tovább a teljes cikkre!

Videófelvételek