Horváth Ernő Zoltán: „Életrevalók” – Híres fogyatékkal élő emberek és alkotásaik

8.900 Ft

Kiadó: Várnai Adrienne Emília
Számlaszám: 11773157-05258442
Oldalszám: 343 oldal
ISBN: 978-615-00-9168-6
Méret: A4
Illusztrációk: Szénási Ferenc

Vásáry Tamás, a Nemzet Művésze, Kossuth-díjas zongoraművész, karmester ajánlása:

„Horváth Ernő Zoltán „Életrevalók” – Híres fogyatékkal élő emberek és alkotásaik című könyvét örömmel olvastam, és melegen ajánlom mindenkinek, aki csak hozzájuthat, mert ez a mű hézagpótló alkotás, amely megmutatja a társadalomnak, az egész emberiségnek, hogy, ha valakit a sors fizikailag hátrányos helyzettel sújt, mindig ott van a lehetősége, hogy akaraterejével felülemelkedjen ezen a próbatételen. Szepes Máriának egyik mondása: „A bölcs uralkodik csillagain”. Akikről e könyv írója mesél nekünk mind mesés hősei az emberiségnek, és hálásak lehetünk, hogy tudomást szerezhetünk munkájukról és példamutató életükről. Kívánom, hogy ez a könyv megérdemelt nagy sikert arasson. Biztos vagyok benne, hogy így lesz.”

Budapest, 2020. augusztus 15.

Kategória:

Mózes, Démoszthenész, Mozart, Goya, Beethoven, Toulouse-Lautrex, Van Gogh, Edison, Tihanyi Lajos, Roosevelt, Einstein, Churchill, VI. György, Őze Lajos, Frida Kahlo, Ray Charles, Cher, Stevie Wonder, Whoopi Goldberg, Andrea Bocelli, Tom Cruise, Őze Áron, Érdi Tamás.

A gyógypedagógus gondolataival, szemével és szívével mutatom be a szubjektív módon kiválasztott személyeket. Még van mit tenni a fogyatékosok elfogadása felé vezető hosszú, de tanulságos úton.

Tudomásom szerint jelenleg nincs olyan könyv a világon, amely hasonló alapossággal gyógypedagógiai aspektusból vizsgálná olyan emberek életét, akiket valamilyen fogyatékosságal „áldott” meg a sors, és mégis kiválasztottak lettek.

Európai uniós felmérések igazolják, hogy Magyarország a legkevésbé toleráns országok közé tartozik, ezért is tartottam szükségesnek könyvem megírását. Fontos látni, hogy a fogyatékos személyek mennyire erősek lélekben, milyen célokat tűztek és tűznek ki maguk elé, mernek nagyokat álmodni, és ebben megerősítem őket. Többek között arra is választ keresek, hogy a szülői hozáállás, a kitartás, az eltökéltség, valamint adott esetben az anyagi helyzet mennyiben járult hozzá a sikeres életúthoz. A családi összefogásra a legszebb példa Érdi Tamás története. A könyvben vannak könnyed és kevésbé könnyed részek, fejezetenként is érdekes olvasmányok.

További információk

5 db rendelése esetén

Öt darab vagy annál több példány rendelése esetén a Foxposton keresztüli szállításhoz telefonon való egyeztetés szükséges.

Fizetés utánvéttel

FOXPOST kiszállítás (házhozszállítás, csomagpont) esetén utánvéttel is fizethet. Ha ezt az opciót választja, kérjük, a varnai.adrienne@gmail.com címre írt e-mailben jelezze. Ebben az esetben a szállítási díj 190 Ft-tal megemelkedik.